Faciliteiten

De Schiedamse Vest kent enkele faciliteiten die beheerd worden door de wooncommissie. Meer informatie over de wooncommissie en de beheer structuur vind je op de wooncommissie pagina.

Automaten
Op de zevende verdieping tegenover de lift staat een frisdrankautomaat. Deze bevat diverse frisdranken voor een schappelijk prijsje.

In het washok bevind zich een condoom automaat. Deze bevat pakjes Durex feather-lite condooms van een hoge kwaliteit.

Fietsenstalling
In de kelder van het pand is een fietsenstalling. De stalling is niet openbaar toegankelijk. Een keer in de zoveel tijd zal de wooncommissie oude fietsen verwijderen uit het pand, indien dit aan de orde is zal je er van op hoogte gesteld worden. Het plaatsen van fietsen in de entrees of de gangen van de kelder is niet toegestaan.

Vuilafvoer
Huisvuil, glas, en papier kan in de ondergrondse containers worden gegooid. Deze containers zijn te vinden aan de achterzijde van het gebouw en op de hoek bij de Witte de Withstraat.
Voor grofvuil moet je een afspraak maken met Roteb. Dit kan eenvoudig via deze website. Het is absoluut niet toegestaan om (tijdelijk) afval in de kelder te plaatsten.

Washok
In het washok, op de zevende verdieping naast de lift, staan twee wasmachines en twee drogers. Om gebruik te maken van de wasmachine heb je wasmunten nodig. Wasmunten kosten € 10 per setje van 9 stuks. Door een envelop met € 10 in brievenbus 6W te doen, krijg je binnen een week wasmunten in je brievenbus. Het is ook mogelijk om bij de wasbaas (Richard Borst, 18G) aan de deur muntjes te kopen. Het gebruik van de droger, na het wassen, is gratis.
De wasmachines zijn voorzien van een automatisch wasmiddel doseringssysteem. Van te voren dien je aan te geven wat voor was je wilt doen. Er wordt dan automatisch wasmiddel toegevoegd. Het zelf toevoegen van wasmiddel in de bakjes is niet meer mogelijk. Er kan eventueel wel worden gekozen om zelf vloeibaar wasmiddel in de wastrommel toe te voegen.

Aanwijzingen voor het gebruik zijn hier te downloaden.